Avaktivera och återuppta datorskyddet

Kaspersky-programmet startar som standard efter operativsystemet har startats och datorn skyddas tills det stängs av. Alla skyddskomponenter (Fil Antivirus, Surfa säkert och Skydd mot nätverksattacker) är aktiverade och körs.

Du kan inaktivera hela skydden eller inaktivera specifika skyddskomponenter.

Viktigt: Kaspersky avråder starkt från att avaktivera datorskyddet eller vissa skyddskomponenter, då detta kan leda till att din dator smittas och data går förlorade.

När datorskydden har inaktiverats:

När en eller flera skyddskomponenter har inaktiverats är indikatorn för skyddsstatusen röd eller gul.

Obs! Om de här skyddskomponenterna avaktiveras eller pausas påverkar inte detta prestandan för virussökningsuppgifter eller uppdateringsuppgiften.

Du kan avaktivera/återuppta datorskyddet på något av följande sätt:

Du kan också återuppta datorns skydd från programmets huvudfönster eller ditt My Kaspersky-konto.

Avaktivera/återuppta datorskyddet från programsymbolen

Avaktivera/återuppta datorskyddet från fönstret för programinställningar

Avaktivera en skyddskomponent

Gör så här för att aktivera en skyddskomponent

Viktigt: Om du har avaktiverat datorskyddet kommer det inte att startas om automatiskt när programmet startas igen. Du måste återaktivera skyddskomponenten manuellt.

För att aktiver datorskydd eller skyddskomponenter kan du även använda Skyddsstatus. Att avaktivera datorns skydd eller skyddskomponenter utsätter datorn för en mycket högre infektionsrisk. Därför informerar Skyddsstatus dig om skyddet är avaktiverat.

Se även

Datorns skyddsomfattning